Νεράντζι γλυκό κουταλιο
Τι χρειαζόμαστε:
- 1200 γρ. νεράντζια
- 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- χυμό ενός λεμονιου
Πως το κάνουμε:
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα φρούτα μας.
- Τα ξύνουμε με ψιλό τρίφτη, πολύ προσεκτικά να βγεί η πορτοκαλί φλούδα που πικρίζει.
- Στη συνέχεια με κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε τις κορυφές του φρούτου και χαράζουμε τη φλούδα κάθετα ως τη σάρκα (όπως καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι).
- Αφαιρούμε τα κομμάτια της φλούδας και πετούμε τη σάρκα. Η ποσότητα θα έχει περίπου 500γρμ. βάρος.
- Τυλίγουμε τα κομμάτια σε ρολάκια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα ή τα ράβουμε με κλωστή.
- Τα βάζουμε για 24 ώρες στο ψυγείο σε λεκάνη με νερό που να τα σκεπάζει.
- Αλλάζουμε 2 φορές το νερό.
- Μετά 24 ώρες τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν με καθαρό νερό για 10 λεπτά.
- Ξαναστραγγίζουμε και βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες.
- Σε κατσαρόλα πλατιά ετοιμάζουμε το σιρόπι και στα 5 λεπτά τοποθετούμε τα ρολάκια μέσα.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως να δέσει καλά το γλυκό.
- Ξαφρίζουμε και αδειάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Φέτος η νεραντζιά μου μας πρόσφερε 25 μυρωδάτα,τέλεια νεράντζια. Έφτιαξα πρώτη φορά γλυκό (και μαρμελάδα) και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου