Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013


              Νεράντζι γλυκό κουταλιο

Τι χρειαζόμαστε:


  • 1200 γρ. νεράντζια
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • χυμό ενός λεμονιου

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα φρούτα μας.
  2. Τα ξύνουμε με ψιλό τρίφτη, πολύ προσεκτικά να βγεί η πορτοκαλί φλούδα που πικρίζει.
  3. Στη συνέχεια με κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε τις κορυφές του φρούτου και χαράζουμε τη φλούδα κάθετα ως τη σάρκα (όπως καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι).
  4. Αφαιρούμε τα κομμάτια της φλούδας και πετούμε τη σάρκα. Η ποσότητα θα έχει περίπου 500γρμ. βάρος.
  5. Τυλίγουμε τα κομμάτια σε ρολάκια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα ή τα ράβουμε με κλωστή.
  6. Τα βάζουμε για 24 ώρες στο ψυγείο σε λεκάνη με νερό που να τα σκεπάζει.
  7. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό.
  8. Μετά 24 ώρες τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν με καθαρό νερό για 10 λεπτά.
  9. Ξαναστραγγίζουμε και βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες.
  10. Σε κατσαρόλα πλατιά ετοιμάζουμε το σιρόπι και στα 5 λεπτά τοποθετούμε τα ρολάκια μέσα.
  11. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως να δέσει καλά το γλυκό.
  12. Ξαφρίζουμε και αδειάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φέτος η νεραντζιά μου μας πρόσφερε 25 μυρωδάτα,τέλεια νεράντζια. Έφτιαξα πρώτη φορά γλυκό (και μαρμελάδα) και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου