Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Λαδοραβανί

Υλικα
Ένα κιλό λάδι
Ένα κιλό και λίγο νερό
Ένα πακέτο και λίγο σιμιγδάλι χοντρό
Αλεύρι (όσο πάρει)
Ένα κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με λίγο λάδι στην κατσαρόλα μέχρι να γίνουν κόκκινα. Προσθέτουμε το νερό και το υπόλοιπο λάδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σφύξει το μείγμα.
Λαδώνουμε το ταψί, ρίχνουμε το μείγμα μέσα, το πιέζουμε ώστε να προσαρμωστεί και το χαράζουμε σε κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα αμύγδαλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Το βάζουμε στην κουζίνα για μια ώρα στους 180 βαθμούς.

* Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα κομματάκια απο γλυκό του κουταλιού, συνήθως νεράτζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου