Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΡΙΟΚΕΣ:


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1 ¼ κούπας γάλα
1 κούπα βούτυρο
1 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
½ κούπα κακάο
3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ αλεσμένα
2 ½ κούπες καρύδια μέτρια αλεσμένα

Για την επικάλυψη
750 γρ. κουβερτούρα
3 κ.σ. καλαμποκέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο μέσα στο γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει.Κοσκινίζουμε την άχνη με το κακάο.Ρίχνουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό και να πλάθεται. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο γάλα.
Πλάθουμε το μείγμα σε ρολά πάχους 6-7 εκ., τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες, να σφίξουν.Κόβουμε φέτες πάχους 0.5 εκ.Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι σε μπεν μαρί.Βουτάμε τις καριόκες μια-μια μέσα στη σοκολάτα.Τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις φυλάμε στο ψυγείο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου