ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό
αμυγδαλόψυχα
759
Γραμμάρια ζάχαρη
7
Ασπράδια
1 εώς 2
Κρόκους
Λίγο
πικραμύγδαλο ή άρωμα πικραμύγδαλου
Ανθότερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζετε
την αμυγδαλόψιχα. Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια. Βάζετε σε μια λεκάνη την
αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, την ζάχαρη, την ψίχα του ψωμιού, τα αυγά ελαφρά
χτυπημένα (κατά προτίμηση έναν κρόκο). Ζυμώνετε τα παραπάνω υλικά και τα
πλάθετε σε σχήμα αυγού. Στρώνετε στο ταψί λαδόκολα και βάζετε τα έτοιμα
αμυγδαλωτά. Τα ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου. όταν βγούν
από τον φούρνο βρέχετε λίγο το χαρτί (τινάζοντας λίγο νερό) και το
αναποδογυρίζετε τιγανίζοντάς το με προσοχή, οπότε ξεκολούν. Τα βρέχετε με
το ανθότερο και τα αφήνετε σε χνουδωτή πετσέτα 24 ώρες και έπειτα
ζαχαρώνετε.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου