Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 ½ πακέτο μπισκότα Μιράντα ή παπαδοπούλου (375 γρ)
1 βιτάμ soft (250 γρ.)
1 κούπα του τσαγιού, ζάχαρη άχνη
½ κούπα του τσαγιού, κακάο
½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
½ φλιτζανάκι του καφέ λικέρ φράουλα  ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας
2 βανίλιες
100 γρ τρούφα υγείας
100 γρ τρούφα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε στο μουλτι τα μπισκότα λίγα λίγα σε μικρά (όχι να γίνουν σκόνη) κομμάτια.
Χτυπάμε με το μίξερ το βιτάμ με την ζάχαρη και το κακάο, προσθέτουμε το κονιάκ , το λικέρ και τις βανίλιες .
Ρίχνουμε το μίγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν τα υλικά μας πολύ καλά.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να παγώσει.
Αφού παγώσει η ζύμη μας αναμιγνύουμε τις δυο τρούφες , παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης, πλάθουμε σαν μικρό μπαλάκι και κυλάμε μέσα στην τρούφα ώστε να πάει παντού.
Σερβίρουμε τα τρουφάκια μας σε ατομικά χαρτάκια.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο, σε καλά κλεισμένο σκεύος.

Καλή επιτυχία.......



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου