Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΝΕΡΑΤΖΟΛΕΜΟΝΟ (ΦΛΟΥΔΑ)

Υλικά :
1 κιλό φλούδες από νερατζολέμονα
2 κιλά ζάχαρη
βανίλια

Εκτέλεση :
Ξύνουμε τα νερατζολέμονα και κόβουμε την φλούδα τους σε 4 κομμάτια κάθετα.Βράζουμε τις φλούδες για λίγο να μαλακώσουν.Αφού τις κατεβάσουμε από την φωτιά, τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε νερό και τις αφήνουμε σκεπασμένες για τρεις μέρες.(Αλλάζουμε το νερό καθημερινά).Την τρίτη μέρα στραγγίζουμε τις φλούδες, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, 1 ποτήρι νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.







ΣΥΚΟ

Υλικά :
1 κιλό σύκο
2 κιλά ζάχαρη
βανίλια
γαρύφαλλα
καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση :
Τρυπάμε τα σύκα σταυρωτά με βελόνα πλεξίματος, αφού καθαρίσουμε με μαχαίρι το σκληρό μέρος από το κοτσάνι.Βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε τα σύκα να βράσουν για 5-10 λεπτά.Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά τα αφήνουμε να κρυώσουν.Μετά αλλάζουμε το νερό με ζεστό νερό.Την άλλη μέρα αλλάζουμε ξανά το νερό και την τρίτη μέρα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη.Μόλις αρχίσει το σιρόπι να δένει ρίχνουμε τα σύκα τις βανίλιες, λίγα καρύδια τριμμένα και τα γαρύφαλλα.Αφήνουμε να βράσει το γλυκό για 10 λεπτά και το κατεβάζουμε από την φωτιά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου